Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

електросамокат

tsina.lviv.ua

Четвер, 24 червня 2021, 13:46

У Львові пропонують зобов'язати сервіси з прокату самокатів сплачувати внесок на розвиток міста

електросамокат

Станом на сьогодні три з чотирьох самокатних сервісів, які працюють у Львові, не сплачують податки до місцевого бюджету.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

За словами депутатки Львівської міськради від фракції "Європейська Солідарність" Тетяни Шевченко, сатном на сьогодні у місті працюють чотири сервіси з прокату самокатів, однак лише один із них зареєстрований у Львові і сплачує податки до місцевого бюджету.

Інші підприємства зареєстровані в Одесі, Києві та Жовкві і податок сплачують саме у цих містах.

"Підприємці, які хочуть працювати і заробляти у Львові на цих самокатах та інших видах легкого електротранспорту, повинні сплатити будь-який інвестиційний внесок на розвиток міста, хоча б на утримання інфраструктури, тих же велодоріжок. Окрім того вони мали б якимось чином відслідковувати, хто саме користується їхніми самокатами", – наголосила Тетяна Шевченко.

Вона пояснила, що акумулятори у самокатах не вічні, однак не вирішене питання про їхню утилізацію, й ці засоби не мають статусу ні пішохода, ні автомобіля, ні велосипеда.

"Вони їздять, де хочуть, – по тротуарах, по дорозі, по перехрестях. Часто водії самокатів не дотримуються правил дорожнього руху, не одягають на себе засоби захисту, шоломи, налокітники, наколінники. На самокатах їздять нетверезі люди чи малолітні діти" – додала депутатка.

Наразі Тетяна Шевченко скервала запит із цього питання до патрульної поліції Львова.

Нагадаємо, у травні депутати міськради звернулися до міського голови Львова Андрія Садового з проханням напрацювати обмеження для користувачів електросамокатів.

На на початку червня у місті розробили проект ухвали, який встановлює обмеження і правила для користувачів електросамокатів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.