Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

контрабанда

Фб Львівської митниці

Вівторок, 17 жовтня 2023, 15:08

На кордоні з Польщею виявили контрабанду нового одягу на майже мільйон гривень

контрабанда

В "Угриневі" митники затримали водія вантажівки Іveco, який перевозив 1570 кг нового одягу та взуття у вигляді гуманітарної допомоги.

Про це повідомляє Львівська митниця на своїй сторінці у Фейсбуці.

У пункті пропуску "Угринів – Долгобичув" митники зупинили водія вантажівки Іveco, мешканця Львівщини, який незаконно намагався ввезти в Україну з Польщі 1570 кг нового одягу, взуття та сумок у вигляді гуманітарної допомоги. 

"Під час заповнення декларації та усного опитування водій – 36-річний житель Львівської області, зазначив, що перевозить 2300 кг гуманітарної допомоги на адресу одного з українських благодійних фондів. Оглядаючи транспортний засіб, митники спільно з прикордонниками виявили 1570 кг товарів: новий одяг, сумки та взуття.

Для перевірки законності переміщення вантажу Львівська митниця звернулася до названого водієм благодійного фонду, який підтвердив, що дійсно очікує гуманітарний вантаж від однієї з польських фірм на суму 125 тисяч злотих, що в еквіваленті перевищує мільйон гривень.

Крім того, митники звернулися і до польських підприємців, дані яких були вказані у товаросупровідних документах. У відповідь на офіційний запит польська сторона повідомила, що вона не дарувала українській благочинній фундації жодних товарів і умови дарування їм не відомі.

З'ясувалося, що громадянин України подав декларацію про перелік товарів, які визнаються гуманітарною допомогою, однак вказав неправдиві відомості відправника товарів, які насправді він переміщував в режимі імпорту" – йдеться у повідомленні. 

За цим фактом львівські митники склали адміністративний протокол відповідно до ч. 1 ст. 483 (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) МКУ. Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100% вартості товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.