У Львові на Площі Ринок облаштують безбар’єрні доріжки

Середа, 18 жовтня 2023, 09:59

Вартість робіт становить 6,5 млн грн.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Вчора, 17 жовтня, виконавчий комітет Львівської міськради прийняв рішення облаштувати простір для безперешкодного переміщення маломобільних груп населення – "доріжок доступності" на Площі Ринок. Усі роботи стартують цього місяця.

Зокрема, розпочнуть роботи з фасадної сторони Ратуші, а потім комунальники візьмуться за інші сторони. Частину нерівної бруківки знімуть, відшліфують та повернуть назад. Усі роботи виконуватимуться за кошти українських та іноземних благодійників.

"Зараз на Площі Ринок частково є інклюзивне покриття, його облаштували ще у 2015 році. Проте воно не йде суцільною смугою, а переривається на перехрестях, а також трамвайною колією, що зовсім не зручно для маломобільних людей: як для батьків з дітьми у візочках, так і для осіб, які пересуваються на кріслі колісному.

За прикладом європейських міст у центральній частині Львова на Площі Ринок плануємо облаштувати безбар’єрні доріжки. Вони будуть розташовані без розривів по усій площі включно з переходами через трамвайні колії та безбар’єрним входом в Ратушу. Відтак до наявного покриття ми додамо систему переходів, яка забезпечить єдину мережу доступних смуг на площі Ринок" – зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

За його словами, доріжки будуть завширшки 1,5-1,8 м, а загальна їх площа складе 1,7 тис. кв.м. Частину існуючої мозаїки в межах цих смуг замінять гладкою гранітною плиткою, а чорну історичну базальтову мозаїку перемостять в контексті направляючих смуг.

Вартість першого етапу робіт становить 3,7 млн грн, а всього проєкту – 6,5 млн грн. Оновлення площі триватиме до кінця 2023 року.

Мітки: бруківка, виконком ЛМР, Львів, новини львова, Площа Ринок