Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вилучена документація

esbu.gov.ua

Середа, 18 жовтня 2023, 12:15

Львівський !Fest звинуватили в ухиленні від сплати податків на 50 мільйонів

вилучена документація

ТОВ "Холдинг емоцій "!Фест" звинуватили в ухиленні від сплати податків на понад 50 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Бюро економічної безпеки України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Детективи БЕБ у Львові викрили схему ухилення від сплати податків холдингом, до складу якого входять 60 ресторанів та торгових точок.

"Близько 2000 співробітників закладів, що входять до холдингу, отримують заробітну плату двома частинами: одна – офіційна, мінімальна зі сплатою всіх обов'язкових платежів, а інша – неофіційна.

Задля виплати останньої кожен співробітник під час приймання на роботу оформлював до картки для виплат заробітної плати дублікат, який передав до відділу кадрів. Надалі, використовуючи цей дублікат, представник головного офісу холдингу зараховував другу частину заробітної плати кожному співробітнику, зазначаючи у призначенні платежу "власне поповнення рахунку" – наголосили у Бюро економічної безпеки.

Тіньова заробітна плата надходила на картки для виплат один два рази на місяць. У такий спосіб компанія ухилялась від сплати військового збору, Єдиного соціального внеску, що має сплачувати підприємство та ПДФО. Попередньо збитки завдані державному бюджету складають понад 50 млн грн.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 212-1 КК України, у вигляді умисного ухилення від сплати ПДФО, військового збору, єдиного соціального внеску в особливо великому розмірі.

Також, за попередньою інформацією детективів, заклади холдингу, не використовували РРО під час розрахунків з клієнтами та отримували оплату від клієнтів готівкою. Надалі кошти передавали до головного офісу у Львові.

Під час обшуку у приміщенні головного офісу холдингу детективи виявили службову документацію, що свідчить про нелегальні господарські операції, готівку, чорнові записи, печатки тощо. Наразі слідчі дії тривають. 

Зазначимо, йдеться про ТОВ "Холдинг емоцій "!Фест". Про це повідомив співвласник холдингу Юрій Назарук на своїй сторінці у Фейсбуці.

Зазначимо, ТОВ "Холдинг емоцій "!Фест" зареєстрований з 2011 року у Львові, займається діяльністю ресторанів, наданням послуг мобільного харчування. Кінцевими власниками компанії є львівські ресторатори Андрій Худо, Юрій Назарук та Дмитро Герасімов. Директором підприємства є депутатка Львівської районної ради від Голосу Ірина Мартин.

У 2022 році виконком дозволив будфірмі, що належить мережі !Fest, збудувати нову багатоповерхівку на вул. Пасічній. У 2019 році "Холдинг емоцій "!Фест" відкрив свій перший готель на вул. Лемківській 15-а.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.