Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львів

Середа, 18 жовтня 2023, 10:25

Сул передав частину акцій Галичфарм в управління АРМА

Львів

Галицький суд арештував 19,69% акцій АТ "Галичфарм", власники яких пов'язані з ексголовою правління "Альфа-банк Україна" Андрієм Волковим.

Про це повідомляє Економічна правда.

Галицький районний суд Львова 28 вересня цього року своєю ухвалою постановив арештувати та передати Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА):

- 100% статутного капіталу ТОВ "ДВ Нафтогазовидобувна компанія", яка з 2012 року по договору концесії з Міненерго на 49 років користується ДП "ТЕЦ-2 Есхар";

- 19,69% акцій АТ "Галичфарм" (офіс компанії знаходиться у Львові) та 15,79% акцій АТ "Київмедпрепарат", власниками яких є ТОВ "Завод-Інвест" та ТОВ "Зелений лан інвест".

Підставою для цього є досудове розслідування СБУ Львівської області кримінального провадження за підозрою бізнесмена Павла Фукса та колишнього голови правління "Альфа-банк Україна" Андрія Волкова в організації схеми з ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. 

Справа стосується викупу активів збанкрутілих банків ще у 2016-2017 роках та їх продажу без сплати податків. За версією слідства, в наслідок проведення ланцюга операцій було занижено податок на прибуток підприємств на 98 млн грн, які й недоотримав держбюджет. Щоб підозрювані не змогли продати власні активи, з яких потенційно компенсовуватимуться завдані збитки, на них наклали арешт.

ТОВ "Завод-Інвест" та ТОВ "Зелений лан інвест" входять в групу компаній Investohills Partners, яку правоохоронці пов'язують з Волковим та його наближеними особами. Щодо "ДВ Нафтогазовидобувна компанія", то юридично вона належить двом офшорним компаніям, проте за версією слідства, саме Фукс опосередковано є її кінцевим бенефіціарним власником.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.