Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

висадка дерев у Львові

city-adm.lviv.ua

Середа, 18 жовтня 2023, 14:56

У центрі Львова висадять понад 40 нових дерев

висадка дерев у Львові

У місті за кошти спонсорів триває висадка 41 нового дерева на проспектах Свободи та Шевченка, площі Підкови й у сквері "На валах".

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

З вчора, 17 жовтня, у Львові розпочали висаджувати 41 дерево в центральній частині міста. Зокрема, нові саджанці дерев, придбані за кошти спонсорів,  з’являться на проспекті Свободи, проспекті Шевченка, площі Підкови та у сквері "На валах".

Йдеться про такі породи дерев, як ясен, клен-явір, липа, ліріодендрон та ялина.

"До нас звернулися представники громадської організації "Добро. Дій", і ми разом з ними та садівницею Галицького району Оксаною Софіянчук визначали локації для висадки дерев. Нам довелося залучати районну адміністрацію, управління архітектури міста, водоканал і енергетиків, адже тут, в центрі міста, проходить дуже багато комунікацій. В нас було бажання висадити нові саджанці саме в тих місцях, де дерев зовсім немає" – пояснила заступниця керівниці управління екології та природних ресурсів Львівської міськради Оксана Луцко.

Вчора на проспекті Шевченка висадили 10 дерев: з одного боку вулиці – ясени "Атлас", а з іншого – груші "Шантеклер". На інших вулицях міста також висадять ясени, клени-явори, липи, ліріодендрони та ялинку. 

Вартість висадки одного дерева стартує від 60 тис. грн і більше.

 

Нагадаємо, у жовтні на проспекті Свободи у Львові вирішили зрубати 5 аварійних дерев, натомість до кінця місяця на їх місце у міськраді обіцяли висадити нові саджанці.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.