Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вантажівка

Понеділок, 30 жовтня 2023, 10:45

Навколо Львова вирішили встановити 18 знаків для обмеження в'їзду вантажівок у місто

вантажівка

Львівська міськрада, для обмеження в'їзду у місто великогабаритного транспорту, вирішила встановити навколо Львова 18 дорожніх знаків.

Про це йдеться у відповіді Львівської міської ради на запит депутата міськради Львова, керівника фракції Європейська Солідарність Петра Адамика від 13 жовтня 2023 року щодо обмеження в’їзду великогабаритного транспорту в місто.

Львівська міськрада у січні 2022 року вирішила встановити 18 дорожніх знаків для обмеження в'їзду до Львова великогабаритного транспорту.

"5 січня 2022 року проведено виїзне обстеження перехрещення автомобільних доріг загального користування державного значення на можливість встановлення дорожніх знаків для обмеження транзитного проїзду вантажних транспортних засобів через м. Львів.

В ході спільного обстеження комісією визначено місця для встановлення таких
знаків і прийняте рішення встановити 18 дорожніх знаків (інформаційні панно) на ділянках перехрестя доріг. Замовником із виготовлення та встановлення знаків є Служба автомобільних доріг у Львівській області" – пояснили у департаменті міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міськради.

Зазначимо, у своєму запиті до міськради Петро Адамик наголошував, що останнім часом кількість вантажівок, які проїжджають транзитом через Львів суттєво збільшилася, що призводить до руйнування міських доріг та має негативний вилив на екологію.

Тому у своєму запиті депутат попросив розробити механізм обмеження в'їзду великогабаритного транспорту у місто, з урахуванням окремих визначених винятків, а також вжити заходів щодо прийняття відповідних обмежень у Львові.

 

Додамо, наприкінці вересня Рада оборони Львівщини прийняла рішення обмежити рух великогабаритного транспорту вночі під час повітряної тривоги.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.