Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

лікарня Львівської залізниці

loda.gov.ua

П'ятниця, 20 жовтня 2023, 10:41

Лікарню Львівської залізниці планують перетворити на університетську лікарню медуніверситету

лікарня Львівської залізниці

МОЗ працює над концепцією розвитку університетської лікарні ЛНМУ імені Данила Галицького, яку мають створити на базі лікарні Львівської залізниці.

Про це повідомила пресслужба Міністерство охорони здоров'я України.

Міністерство охорони здоров'я планує передати Львівську клінічну лікарню на залізничному транспорті під управління Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького та створити на її основі сучасну університетську лікарню, враховуючи досвід нідерландської клініки Erasmus МС.

У МОЗ наголосили, що університетська лікарня ЛНМУ імені Данила Галицького має стати сучасною багатопрофільною клінічною лікарнею, де буде надаватися екстрена, первинна, спеціалізована медична допомога населенню західного регіону України, а також клінічною базою для підготовки студентів, аспірантів, ординаторів, інтернів та лікарів ФПДО.

Очікується, що університетська лікарня зможе укладати контракти з Національною службою здоров'я вже з 2024 року.

"Нідерландська клініка Erasmus МС, враховуючи її величезний досвід, є гарним орієнтиром для створення мережі університетських лікарень в Україні. І вже найближчим часом фахівці університету імені Еразма Роттердамського проведуть воркшоп для львівських колег. Сподіваюся, ця співпраця поглиблюватиметься, і незабаром університетська лікарня імені Данила Галицького отримає медзаклад – побратим з Нідерландів. Також ми ведемо перемовини з нідерландським інвестиційним фондом Invest International щодо фінансової підтримки створення університетської лікарні на Львівщині" – зазначила заступниця міністра охорони здоров’я Марини Слободніченко.

Нагадаємо, у червні 2022 року колектив Клінічної лікарні Львівської залізниці виступив проти ініціативи Укрзалізниці реорганізувати лікарню шляхом її передачі до складу ЛНМУ університету ім. Данила Галицького.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.