Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

П'ятниця, 20 жовтня 2023, 13:34

На Львівщині керівник фірми розтратив 850 тисяч гривень, призначених для переселенців

Львів

Підприємець отримав від держави гроші для виплат переселенцям, з яких 850 тисяч гривень він перерахував іншій особі.

Про це повідомила пресслужба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Правоохоронці повідомили про підозру директору одного з підприємств Львівщини, який розтратив 850 тисяч гривень коштів, призначених як виплати для переселенців.

"Керівник підприємства отримав від Міністерства соціальної політики України бюджетні кошти у сумі майже 9 мільйонів гривень, виділені за його пропозиціями в рамках державної програми для забезпечення потреб цивільного населення в умовах воєнного стану.

Проте замість того, щоб витратити ці кошти за призначенням у повному обсязі, зловмисник безпідставно переказав 850 тисяч гривень фізичній особі, заподіявши таким чином державному бюджету збитків на вказану суму" – наголосили у поліції.

Наразі правоохоронці повідомили керівнику підприємства про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) ККУ.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.