Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Назарій Бербека

Фб ЄС Львів

Прес-реліз,   Вівторок, 24 жовтня 2023, 11:40

Інклюзивна нерухомість: що потрібно розуміти

Назарій Бербека

Депутат фракції Європейська Солідарність Назарій Бербека заявив про потребу в якісному інклюзивному міському просторі.

"Питання інклюзивності актуальне, як ніколи. Від початку повномасштабного вторгнення житловий фонд зазнав величезних руйнувань, понад 18.6 тис. будинків потребують відбудови. Водночас війна вплинула на те, що зросла та буде зростати кількість маломобільних груп та людей з інвалідністю. Люди з протезами, на кріслах колісних та з різними вадами зору/слуху потребують якісного інклюзивного міського простору" – розповідає депутат фракції Європейська Солідарність Назарій Бербека.

"Нам вкрай важливо працювати, аби зробити міську інфраструктуру по-справжньому інклюзивною. Не встановлювати пандуси лише, тому що так треба, а робити їх справді зручними та доступними для користування. Ця робота має здійснюватися у двох напрямках.

По-перше, забезпечення інклюзивності в усіх громадських місцях, ресторанах, закладах освіти та культури. Це стосується пандусів, ліфтів, зменшення кількості сходів, доступу до вбиралень, адаптованих тротуарів та пішохідних переходів. На жаль, вузькі вулиці Львова з бруківкою та бордюрами важко змінити. Нещодавно на пл. Ринок розпочалися роботи з облаштування "доріжок доступності" для потреб маломобільних осіб. І це лише частина запланованих робіт, які ми плануємо реалізувати" – наголосив Назарій Бербека.

На думку депутата, інклюзивність житлових будинків та прибудинкових територій повинні стати стандартом для всіх нових проєктів по будівництву житлових комплексів. 

"Ліфти, вхід до квартир, відсутність порогів, пологі заїзди, наявність достатнього освітлення, прибудинкова територія із комерційними зонами, а також укриття мають бути повністю доступними для всіх груп населення. Інклюзивність та безбар'єрність міста – це ті ключові принципи, над якими над слід працювати та докласти максимум зусиль для втілення в життя. Частка маломобільних груп людей буде збільшуватися і наш обов'язок забезпечити комфортні умови життя для всіх мешканців" – додав Бербека.

Нагадаємо, нещодавно у Львові презентували довідник зі створення безбар’єрного середовища у ресторанах, готелях та кафе, що містить практичні поради та приклади, як зробити середовище доступним для всіх.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.