Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

комісія Львівської облради

lvivoblrada.gov.ua

П'ятниця, 27 жовтня 2023, 15:11

На базі комунального підприємства Львівщини планують створити центр підготовки населення до спротиву

комісія Львівської облради

Комісія Львівської облради погодила створення Львівського обласного центру підготовки населення до національного спротиву "Захист Львівщини".

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

На засіданні комісії з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань Львівської облради депутати підтримали створення Львівського обласного центру підготовки населення до національного спротиву "Захист Львівщини".

Центр має запрацювати на базі комунального підприємства ЛОР "Охорона і захист Львівщини".

"Йдеться про перетворення комунального підприємства зі збереженням ліцензії для її подальшого використання. Такий формат дозволить залучити до роботи підприємства колишніх військовослужбовців, сприяти соціальній адаптації та поверненню у цивільне життя, забезпечити охорону комунальних закладів" – пояснив голова комісії Назар Сумало.

Кандидатом на посаду керівника Львівського обласного центру підготовки населення до національного спротиву обрали юриста та засновник й керівника декількох підприємств Ярослава Мандрука.

"Згідно з законом про основи нацспротиву є три види діяльності щодо забезпечення територіальної оборони. Це військова, військово-цивільна і цивільна. Цивільна – це напрямок, який повинен здійснюватися органами місцевого самоврядування, зокрема Львівською обласною радою. Є бачення залучати до роботи військових-ветеранів, які демобілізувалися і мають воєнний досвід. Це буде соціалізація, повернення їх до цивільного життя. Вони будуть ділитися уміннями, які отримали під час проходження служби" – пояснив Ярослав Мандрук.

Він додав, що підприємство ЛОР "Охорона і захист Львівщини" має ліцензію на здійснення охоронної діяльності, тому у планах нового центру – надання охоронних послуг, найперше для комунальних установ Львівської обласної ради.

"Потім ми можемо цей процес масштабувати, щоб підприємство заробляло й не було дотаційним" – додав Ярослав Мандрук.

Наразі цей проєкт мають винести на розгляд сесії Львівської обласної ради.

Нагадаємо, на початку жовтня створення центру підготовки населення до нацспротиву погодила комісія з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань Львівської обласної ради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.