Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Nestle

Четвер, 2 листопада 2023, 12:24

Власника львівської кондитерської фабрики внесли до реєстру міжнародних спонсорів війни

Nestle

НАЗК внесло швейцарську компанію Nestle, що володіє кондитерською фабрикою "Світоч", до переліку міжнародних спонсорів війни.

Про це повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) на своїй сторінці у Фейсбуці.

НАЗК внесло до переліку міжнародних спонсорів війни швейцарську компанію Nestle, найбільшого у світі виробника харчових продуктів, власницю Львівської кондитерської фабрики "Світоч", яка з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну продовжує вести торгівлю з Росією та розширювати свою російську виробничу базу.

Nestle виробляє розчинну каву, мінеральні води, шоколад, морозиво, молочні продукти, дитяче харчування, корм для домашніх тварин та інші товари. По всьому світу у лінію продукції компанії входить понад 2000 брендів. Основні торгові марки: KitKat, Nescafe, Nesquik, Nestea та інші.

Як заявили у НАЗК, станом на початок 2022 року швейцарська корпорація мала у РФ сім фабрик й торік імпортувала до Росії напівфабрикатів та сировини на 374 млн доларів, а за 9 місяців 2023 року на 271 млн доларів. 

"Після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, у компанії заявили про призупинення експорту та імпорту в росію, за винятком товарів першої необхідності. Проте полиці російських магазинів досі переповнені їхньою продукцією. Крім того, в жовтні 2022 року, компанія під виглядом сухої молочної суміші завозила на територію росії технічне обладнання. Тобто компанія завозить не лише сировину для товарів первинної необхідності, а й намагається приховано направляти до росії технологічне обладнання для розвитку власного бізнесу" – йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, у березні 2022 року у компанії Nestle заявили, що не вважають неетичною роботу у РФ та не планують йти з російського ринку.

Додамо, у листопаді 2018 року корпорація Nestle викупила залишок акцій львівської фабрики "Світоч". Відтепер компанія володіє 100% акцій львівської фабрики.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.