Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сесія Львівської міськради

Четвер, 2 листопада 2023, 13:12

Депутати вимагають у Садового організувати охорону ментального здоров’я дітей

сесія Львівської міськради

Депутати звернулися до Андрія Садового з вимогою провести низку заходів щодо психосоціальної підтримки дітей із залученням закладів освіти Львова.

Сьогодні, 2 листопада, на сесії Львівської міської ради керівник фракції Європейська Солідарність Петро Адамик направив звернення до міського голови Львова Андрія Садового щодо охорони ментального здоров’я дітей.

"Щороку 10 жовтня відзначають у світі День психічного або ментального здоров’я. У час війни необхідно турбуватися про ментальне здоров'я, зокрема наших дітей. Сьогодні у Львівській громаді проживають різні категорії дітей: діти, які безпосередньо потерпіли від війни; діти, які стали очевидцями воєнних злочинів, вчинених росіянами; діти, які були змушені покинути свої домівки через війну; діти-захисників та захисниць. Зрештою, кожна українська дитина страждає від воєнної агресії росії, а наслідки війни вже проявляються у видимих та невидимих травмах. Емоційні та психологічні проблеми потребують особливої уваги та реального підходу з врахуванням віку та потреб кожної дитини.

Цьогоріч у Львові на базі лікарні святого Миколая Першого медичного об’єднання Львова запрацював дитячий центр ментального здоров’я у межах проєкту Unbroken Kids. У цьому центрі діти отримують комплексну допомогу, проходять групові терапії, відвідують індивідуальні консультації. Водночас психосоціальна підтримка дітей повинна забезпечуватись в кожному закладі освіти, особливо у час війни. Саме у школі діти проводять більшість свого часу. Тому, важливо аби в системі шкільних цінностей окрема увагу присвячувалась саме ментальному здоров'ю, аби діти не боялись говорити про свій стан, про своє психічне здоров’я" – наголосив Петро Адамик.

За його словами, у вересні цього року начальник Львівської ОВА затвердив Комплексну програму охорони психічного здоров’я та психосоціальної підтримки цивільного населення у Львівській області на 2023-2026 роки, одним із завдань якої є розгорнути активну просвітню та психоедукаційну роботу на базі закладів охорони здоров’я та освіти за участі соціальних працівників, практичних психологів та громадського сектора з метою формування у населення області усіх вікових груп елементарних знань про психічне здоров’я та навичок самодопомоги для його зміцнення і відновлення.

"Прошу доручити начальнику управління освіти департаменту розвитку Львівської міської ради провести низку заходів з метою охорони психічного здоров’я та психосоціальної підтримки дітей із залученням закладів освіти Львівської громади" – пояснив Адамик.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.