Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівське сміття

Четвер, 2 листопада 2023, 15:47

Новий адмін з побутових відходів встановить єдиний тариф на вивезення сміття у Львові

львівське сміття

Депутати перейменували КП "Північна вежа" у "Адміністратор послуги з управління побутовими відходами", яке займатиметься управлінням сміттям.

Сьогодні, 2 листопада, на сесії Львівської міської ради депутати затвердили перейменування КП "Північна вежа" у ЛКП "Адміністратор послуги з управління побутовими відходами" та надали йому функції щодо управління побутовими відходами.

"За" проголосували 40 депутатів.

Згідно з документом, ЛКП "Адміністратор послуги з управління побутовими відходами" займатиметься управлінням побутовими відходами на території Львівської МТГ, а статутний капітал комунального підприємства становитиме 5 000 000 грн.

Створення єдиного оператора щодо управління побутовими відходами є вимогою закону "Про управління з відходами", який вступив у дію 9 липня цього року.

Як пояснили в управлінні з питань поводження з відходами Львівської міськради, відтепер угоди на вивезення відходів будуть укладати не з перевізником, а з ЛКП "Адміністратор послуги з управління побутовими відходами", яке вже самостійно укладатиме угоду з перевізником на обслуговування певного будинку. Також буде встановлено єдиний тариф для всіх на вивезення відходів, і мешканці отримуватимуть окрему квитанцію за вивезення відходів так, як за світло чи воду.

Наразі у міськраді ще мають затвердити штат комунального підприємства та сформувати загальну базу даних усіх споживачів, тому ЛКП "Адміністратор послуги з управління побутовими відходами" повноцінно запрацює не раніше січня-лютого 2024 року. 

Зазначимо, КП "Північна вежа" зареєстроване з 2020 року у селі Зашків Львівської МТГ та займається комплексним обслуговуванням об'єктів та низкою інших видів діяльності, серед яких: надання допоміжних послуг у лісовому господарстві, прокат товарів для спорту та відпочинку та збирання безпечних відходів.

На сайті Львівської міськради вказано, що станом на 2021 рік у комунального підприємства на балансі не перебувало жодного об'єкта нерухомості.

Додамо, з жовтня 2022 року управління з питань поводження з відходами Львівської міськради очолив Петро Кінаш.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.