Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Миколайчука

city-adm.lviv.ua

Четвер, 9 листопада 2023, 10:35

На Миколайчука збудують вісім багатоповерхівок для переселенців

вул. Миколайчука

Поблизу реабілітаційного центру Unbroken за кошти Євросоюзу збудують повністю інклюзивний соціальний кампус для переселенців.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Вчора, 8 листопада, у Львівській міськраді підписали договір з компанією-підрядником ТОВ "Будівельна компанія "Прогресбуд", яка збудує на вул. Миколайчука, поблизу реабілітаційного центру Unbroken, перший кампус для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

Комплекс складатиметься з 8 багатоповерхових житлових будинків, де зможуть проживати близько 700 осіб. На будівництво житла Європейська комісія у рамках проєкту "Житло для ВПО і відновлення звільнених міст України" виділила 19,5 мільйонів євро грантових коштів.

"З вибором генпідрядника, ми переходимо до одного з найважливіших етапів реалізації проєкту – початку будівництва житла. Згідно з попереднім планом, будівельні роботи розпочнуться у листопаді цього року. Ми наголошуємо, що генпідряднику важливо дотримуватися норм і правил, які були попередньо узгоджені з ЄС. Адже, будівництво цього житла має супроводжуватися відповідно до принципів "зеленого відновлення" та екологічного підходу у процесі будівництва", – зазначив директор ЛКП "Львівське міжміське бюро технічної інвентаризації" Юрій Теліпський.

За його словами, всі будинки будуть повністю інклюзивними: в кожній квартирі будуть розміщені кнопки виклику, для того, щоб люди, які там проживають, могли скористатися послугами медичної служби, яка буде розташована безпосередньо в кожній будівлі.

Нагадаємо, ще у грудні 2022 року стало відомо, що Єврокомісія виділить 19,5 мільйона євро на будівництво у Львові соціального житла для вимушених переселенців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.