Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

Понеділок, 13 листопада 2023, 10:44

МОЗ відновило можливість дистанційного відкриття лікарняних

медичний заклад у Львові

Хворі з симптомами Covid-19, грипу або ГРВІ можуть дистанційно відкрити лікарняний терміном до 5 днів.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Міністерство охорони здоров'я на період дії воєнного стану повернуло можливість пацієнтам з симптомами  коронавірусу, грипу або ГРВІ відкривати лікарняний дистанційно, як це було під час пандемії.

Ця норма діятиме також протягом трьох місяців після припинення воєнного стану.  

"Відтепер норма дистанційної виписки медичних висновків про тимчасову непрацездатність повертається і діятиме на період воєнного стану та протягом трьох місяців після його припинення.

Це означає, що у разі наявності симптомів Covid-19, грипу або ГРВІ пацієнт має змогу звернутися до лікаря дистанційно за допомогою засобів телефонного зв’язку, інтернет-телефонії або засобів телемедичного зв’язку, а лікар на підставі звернення та опитування пацієнта відкриє медичний висновок про тимчасову непрацездатність на період 5 календарних днів" – пояснила заступниця міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

За її словами, для призначення лікування лікар може також дистанційно виписати електронний рецепт. Однак якщо дію лікарняного потрібно буде продовжити на період понад 5 днів, то пацієнт обов’язково має з’явитися на особистий прийом до лікаря.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.