Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

мобілізація

Понеділок, 13 листопада 2023, 11:17

На Львівщині засудили харків'янина, який ухилявся від мобілізації

мобілізація

Чоловік пройшов ВЛК, отримав повістку, однак до ТЦК не з’явився.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури.

Жовківська окружна прокуратура постановила, що 35-річного чоловіка визнано винним в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації. Йому призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі.
 
"Встановлено, що з березня 2022 мешканець Харкова тимчасово проживав у Львівському районі, де йому вручили повістку. Оглядом військово-лікарської комісії обвинуваченого визнано придатним за станом здоров’я для проходження військової служби. До того ж, чоловік мав військове звання "рядовий" – йдеться у повідомленні.
 
Тоді ж йому вручили бойову повістку, згідно якої чоловік мав з’явитися на загальну мобілізацію, однак він без поважної причини не з’явився до територіального центру комплектування та соціальної підтримки для проходження служби у лавах Збройних сил України.
 
Відтак, військовозобов’язаний порушив вимоги чинного законодавства та ухилився від військового призову.

Нагадаємо, 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабну війну проти України, тоді ж в Україні ввели воєнний стан, який продовжили до 18 лютого 2024 року.

Також з 25 лютого 2022 року в Україні стартувала загальна мобілізація.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.