Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівські маршрутки

Четвер, 16 листопада 2023, 11:50

У Львові для перевірки е-квитка планують працевлаштувати понад 200 контролерів

львівські маршрутки

Зараз на маршрутах у електротранспорті працює 80 контролерів. 

Про це, вчора, під час брифінгу повідомив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міськради Олег Забарило.

Він зазначив, що під час впровадження безготівкової оплати у громадському транспорті суттєво збільшать кількість контролерів, для здійснення якісної перевірки.

"Зараз відбувається працевлаштування контролерів. На сьогоднішній день їх є близько 80, в перспективі їх має бути більше 200. Ми розуміємо, що зараз працюють контролери в електротранспорті, але нам потрібно збільшити їхню кількість для того, щоб охопити всі автобуси, які є в межах нашої мережі" – пояснив Олег Забарило.

Також, на початку грудня виконавчий комітет Львівської міськради повинен затвердити тарифи та встановити суму штрафу за незавалідований проїзд у всьому громадському транспорті. Нагадаємо, станом на зараз штраф за безквитковий проїзд у електротранспорті Львова – 200 грн.

За словами Олега Забарила під час перевірки контролер матиме спеціальне обладнання, яким зможе заблокувати одразу всі валідатори. Також контролер, перевіривши картку, матиме інформацію про всі валідації протягом дня. Ті, хто оплачуватимуть квиток готівкою повинні показати разовий квиток з QR-кодом, який видають водії.

Нагадаємо, у вересні, на сесії Львівської міської ради депутати прийняли рішення змінити загальну чисельність працівників мерії, ліквідувавши 380 посад. 

Зазначимо, у Львові вартість проїзду у всьому громадському транспорті планують підняти до 20 гривень. 8 листопада виконавчий комітет Львівської міськради затвердив рішення про затвердження безготівкової оплати проїзду на усіх міських маршрутах з 11 грудня. З впровадженням е-квитка скасують місячні абонементи у трамваях та тролебусах 

Додамо, у Львові запровадять два типи транспортних карток Леокарт.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.