Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівські маршрутки

Четвер, 16 листопада 2023, 09:35

У Львові вартість проїзду у всьому громадському транспорті планують підняти до 20 гривень

львівські маршрутки

Разова поїздка при оплаті готівкою коштуватиме 20 гривень, а при оплаті картою ЛеоКарт – 13 гривень.

Про це, вчора, під час брифінгу повідомив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міськради Олег Забарило.

Як раніше повідомлялося з 11 грудня, з моменту впровадження безготівкової оплати проїзду в усьому транспорті,  розраховуватись за поїздку можна буде банківською картою чи пристроєм з NFC,  карткою ЛеоКарт, готівкою. Однак, найдешевшою поїздка буде саме з транспортною карткою ЛеоКарт. 

"Ми керуємося двома принципами. Перше – ми мусимо уніфікувати тарифи для авто і елетротранспорту, тобто трамваї, тролейбуси і автобуси мають мати єдиний тариф. І друге – це є диференціація таким чином, щоб максимально стимулювати людей переходити на безготівку" – пояснив Олег Забарило.

За попередніми розрахунками, проїзд у всіх видах транспорту з картою "ЛеоКарт" коштуватиме за одну поїздку 13 грн, оплата банківською карткою – 15 грн за одну поїздку, оплата готівкою – 20 грн за одну поїздку.

За його словами, тарифи ще не узгоджені, тому що точні розрахунки ще має затвердити виконавчий комітет Львівської міськради. Це планують зробити на початку грудня. Тоді ж встановлять суму штрафу за незавалідований проїзд.

Нагадаємо, 8 листопада виконавчий комітет Львівської міськради затвердив рішення про затвердження безготівкової оплати проїзду на усіх міських маршрутах з 11 грудня. 

Додамо, з 13 січня 2022 року у місті розпочала роботу автоматизована система оплати проїзду у громадському транспорті для пільговиків. Вартість електронного квитка затвердили ще у листопаді 2021 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.