Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Міжнародна політика

firstnews.ru

Понеділок, 11 березня 2013, 19:50

Українка Анхар Кочнєва втекла із полону сирійських повстанців

Сьогодні, 11 березня, громадянка України Анхар Кочнєва втекла із полону сирійських повстанців, і вже перебуває в Дамаску, як повідомив її родич Дмитро Астафуров.  

"Сьогодні вранці вона втекла. Ми з нею пару хвилин спілкувалися телефоном. Вона розповіла, що люди довезли її до Дамаска", - розповів Дмитро Астафуров, який також повідомив, що АКочнєва зв'язалася з українським посольством з приводу подальших дій, а стан її здоров'я задовільний.

У своєму блозі в ЖЖ у понеділок, 11 березня, Кочнєва запостила: "Ваша Аліса повернулася з задзеркалля. Подробиці пізніше".

Агентство наразі немає в своєму розпорядженні підтвердження цієї інформації з боку Міністерства закордонних справ України.

Нагадаємо, громадянку України Кочнєву викрали в Сирії в жовтні 2012 року бойовики з так званої Вільної сирійської армії. Викрадачі журналістки погрожували розправитися з нею, якщо не будуть виконані їхні вимоги про викуп у розмірі $50 млн. Вже на початку 2013 року повстанці повідомили родичам викраденої, що готові знизити суму викупу до $300 тис.

31 січня 2013 року міністр закордонних справ України Леонід Кожара повідомив журналістам, що передав формальний запит Києва про сприяння ЄС у звільненні журналістки Кочнєвої, ЄС, у свою чергу вже пообіцяв підключитися до врегулювання цієї ситуації.

Родичі викраденої українки з посиланням на слова повстанців стверджували, що МЗС України не проводить переговори про її звільнення. За їхніми словами, викрадачі згодні обговорити ті умови, які висунула українська сторона, однак зовнішньополітичне відомство всіляко ігнорує переговорний процес. Крім того, викрадачі вже змінили і фінансові вимоги для звільнення українки і готові розглянути будь-які варіанти, запропоновані українською стороною.

У свою чергу МЗС спростував інформацію про те, що переговори щодо звільнення викраденої українки не здійснюються. У відомстві неодноразово наголошували, що не бажають озвучувати деталі переговорів, щоб не нашкодити самій викраденій.

Джерело: Інтерфакс  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.