Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у

П'ятниця, 17 листопада 2023, 11:14

На Львівщині зафіксували майже 50 випадків інсульту за день

медичний заклад у

Це рекордна кількість викликів медиків за добу.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної військової адміністрації.

Як зазначили, у Львівському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. У липні в області зафіксували 682 виклики на інсульт, в серпні – 748, у вересні – 751, у жовтні – 804 випадки. А у вівторок, 14 листопада,  упродовж доби діагностували одразу 49 випадків – це, кажуть у службі, рекорд.

"Практично кожну зміну ми виїжджаємо до пацієнтів, в яких за симптомами є ознаки мозкового інсульту. Якщо колись вважалося, що це виключно старші люди та пацієнти з багатьма супутніми захворюваннями, то така картина не відповідає теперішньому часу. Інсульти значно "помолодшали". Впливає ситуація в країні, стан ментального здоров’я громадян" – зазначила лікарка з медицини невідкладних станів підстанції №3 Львова Зоряна Опалинська.

Медики пояснюють, що попередити інсульт можна простим дієвими способами. Це контроль тиску, контроль цукру - якщо є діабет, контроль холестерину, систематичне відвідування сімейного лікаря, активний спосіб життя, відмова від куріння.  

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.