Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Лейла Мелесова-Вальчак

lvivrada.gov.ua

Прес-реліз,   Понеділок, 20 листопада 2023, 14:17

Чи стане громадський бюджет волонтерським на час війни?

Лейла Мелесова-Вальчак

17 листопада за ініціативи Громадянської мережі "Опора" відбулося обговорення теми громадського бюджету у час війни.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

У заході взяли участь депутати фракції Європейська Солідарність Лейла Мелесова-Вальчак, Євген Кузик та Володимир Гой.

"Ми зараз в процесі напрацювання" – каже Лейла Мелесова-Вальчак.

Депутатка пропонує громадський бюджет, як такий, поставити на паузу. Натомість аби підтримувати волонтерський рух, започаткувати волонтерський бюджет.

"Сьогодні ми проговорили переформатування громадського бюджету і його адаптацію під виклики часу. Усі колеги підтримали мене, ми дійшли згоди, що це буде волонтерський бюджет, над стратегією якого ми вже невдовзі розпочнемо працювати" – додала Мелесова-Вальчак.

На думку депутата Євгена Кузика, у всіх є розуміння, що громадський бюджет – це запит львівʼян, тому певні ідеї планують поєднувати і реалізовувати у різних міських програмах. Однак, громадський бюджет в умовах війни – це перш за все підтримка наших військових та допомога волонтерам.

"Ідея у волонтерському бюджеті така, що кожна гривня, кожен голос переформатовуватимуться в допомогу з боку міста. Уявімо, якщо сума збору – це 20 тисяч, ініціатор збирає половину коштів, то іншу половину закриє бюджет міста Львова. Також маємо прорахувати всі ризики пов’язані з закупівлею та даними, які будуть публічно висвітлюватись. Сподіваюся, усі деталі ми обговоримо і фіналізуємо на найближчому засіданні робочої групи" – прокоментував Кузик.

Додамо, фракція Європейська Солідарність закликає львівʼян висловлювати свої думки і бачення щодо громадського бюджету, контактуючи з депутатами через соціальні мережі, прийоми громадян тощо.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.