Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

об’єкти енергетики

Вівторок, 21 листопада 2023, 13:50

На Львівщині суд повернув громаді ділянку, виділену під будівництво об’єктів енергетики

об’єкти енергетики

Фірма отримала в оренду 26 га землі під будівництво енергогенерувальних підприємств, проте нічого не збудувала та не сплачувала оренду.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Господарський суд Львівської області задовольнив позов Яворівської окружної прокуратури до одного з місцевих підприємств.

Йдеться про розірвання договору оренди та повернення територіальній громаді земельної ділянки площею у 26 га, розміщеної на території Новояворівської громади Яворівського району.

"Товариство, яке взяло в оренду землю, протягом року не сплачувало орендну плату. Окрім цього, згідно з умовами договору, на використовуваній земельній ділянці відповідач мав будувати об’єкти енергогенерувальних підприємств. Однак будівництво навіть не розпочав" – пояснили у прокуратурі. 

Саме ці порушення стали приводом для пред’явлення Яворівською окружною прокуратурою позову про розірвання договору оренди землі та зобов’язання повернути земельну ділянку у розпорядження громади.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року дві фірми отримали в оренду ділянки під будівництво вітрових електростанцій на Львівщині, проте нічого не збудували та не сплачували оренду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.