Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

навчальне авто

Середа, 22 листопада 2023, 14:33

Українцям дозволили складати теорію з водіння без навчання в автошколі

навчальне авто

Уряд затвердив порядок, за яким українці зможуть складати теоретичний іспит для отримання посвідчення водія без обов’язкового навчання в автошколі.    

Про це повідомляє пресслужба Головного сервісного центру МВС України.

Як завзначив заступник Міністра внутрішніх справ України Богдан Драп’ятий набрала чинності урядова постанова, якою затверджено механізм  складання теоретичного іспиту для допуску до керування транспортними засобами після самостійної підготовки

Це означає, що відсьогодні можна складати теоретичний іспит в сервісному центрі МВС без навчання в автошколі. Раніше кандидатам у водії необхідно було обов’язково проходити теоретичну частину навчання в акредитованому навчальному закладі. А тепер вони мають вибір або самостійно готуватись до теоретичного іспиту, або опанувати навчання в автошколі. 

"Також скласти теоретичний іспит можна буде і в Центрах надання адміністративних послуг. Для цього потрібно перепідписати узгоджені рішення з сервісними центрами МВС. Для складання теоретичних іспитів Центрам надання адміністративних послуг необхідно оснащити відповідними технічними засобами контролю з використанням фото-, відео- та аудіофіксації"  – йдеться у повідомленні.

Для складання теоретичного іспиту необхідно відповісти на 20 питань за 20 хвилин. Під час тесту допускається 2 помилки, якщо більше – іспит не складено. Наступна спроба буде можлива не раніше 10 днів. 

Нагадаємо, у серпні МВС скасувало обмеження щодо кількості спроб складання практичних іспитів з водіння для отримання водійського посвідчення. А з листопада у Дії можна замовити доставку посвідчення водія.

Додамо, у березні 2022 року уряд спростив процедуру підготовки та допуску водіїв до керування транспортом на час дії воєнного стану.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.