Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Затримання

СБУ у Львівській області

Середа, 22 листопада 2023, 14:57

На Львівщині викрили митника, який допомагав чоловікам виїхати за кордон

Затримання

Затриманий працював державним інспектором відділу митного оформлення митного поста "Рава-Руська".

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Працівники ДБР спільно з СБУ викрили державного інспектора відділу митного оформлення митного поста "Рава-Руська" Львівської митниці, який знайшов спосіб подорожувати Європою під час воєнного стану.

За даними слідства, митник під час дії воєнного стану організував схему незаконного перетину кордону для себе та інших чоловіків призовного віку.

"До першої схеми він залучав свою родичку, яка є директоркою благодійної організації. Встановлено, що жінка оформляла військовозобов’язаних як перевізників гуманітарної допомоги" – повідомили у СБУ у Львівській області.

У іншому випадку він використовував підроблене звернення одного із РТЦК та СП, на підставі якого в подальшому вносились відповідні відомості у систему "Шлях", що надавало їм право безперешкодного виїжджати за кодон.

Виїжджали вони як "водії-волонтери", нібито для того, щоб привезти гуманітарний чи медичний вантаж для ЗСУ.Однак щоразу повертались на територію України без жодної гуманітарної допомоги.

Задокументовано, що таким чином підозрюваний разом з іншими чоловіками з початку повномасштабного вторгнення неодноразово виїжджали за кордон у приватних інтересах.

Слідчі дії тривають, встановлюються усі причетні особи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.