Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

ремонт доріг на Львівщині

П'ятниця, 24 листопада 2023, 11:13

На Львівщині викрили махінації з ремонтом доріг

ремонт доріг на Львівщині

Директор комунального підприємства з Самбірщини відкрив ФОП на двірника та заключив з нею договори на півтора мільйони гривень.   

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури.

Прокуратура повідомила про підозру в.о. директора одного із комунальних підприємств Самбірського району. За даними слідства, у 2022 році підозрюваний уклав договори на проведення дорожніх ремонтних робіт у місті Самборі з матір’ю підлеглої працівниці комунального підприємства, яка також працює у цьому ж підприємстві двірником.

Загальна сума договорів становить півтора мільйони гривень. 

"Для цього фігурант організував реєстрацію вищевказаної родички, як ФОП. Після чого, всупереч законодавству, здійснив поділ ремонту вулиць на окремі роздрібні договори та без проведення відкритих торгів уклав з нею, як підрядником відповідні договори. При цьому чоловік достовірно знав, що даний підприємець немає досвіду та засобів для виконання умов договору"  – йдеться у повідомленні.

Згодом для виконання ремонтних робіт він безоплатно залучив підпорядкованих йому працівників та техніку. Після чого підписав акти приймання виконаних робіт, у яких зазначались відомості про роботи, які фактично виконані не були та матеріали, які фактично використані не були.

Відповідно, на підставі цих документів з міського бюджету були перераховані кошти на рахунок підрядника.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади.

Слідчі дії тривають, встановлюються всі причетні до злочину особи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.