Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад

П'ятниця, 24 листопада 2023, 12:04

В Україні спростили процедуру медоглядів для школярів

медичний заклад

Відтепер медогляд у школи можна проходити у сімейного лікаря, які видаватимуть документи єдиного зразка. 

Про це повідомило Міністерство охорони здоров'я України на своїй сторінці у Facebook.
 
Відтепер медичні довідки для зарахування дитини до навчального закладу можна буде отримати у сімейного лікаря.
 
"Сімейний лікар буде проводити всі базові обстеження дитини: збір анамнезу, повне фізикальне обстеження, перевірку наявності ознак гострої хвороби або хронічних станів, а також вимір зросту та маси тіла, дослідження гостроти зору, слуху (шепітна мова), постави та плантографії" – йдеться у повідомленні.
 
За результатами таких медичних оглядів видаватимуть документи єдиного зразка. Для отримання довідки дитина має отримати усі щеплення згідно з Національним календарем профілактичних щеплень.
 
Медичні огляди для зарахування дитини до дитячого садка або школи є обов’язковими. Медогляди для вступу в інші освітні заклади будуть проводитись лише, якщо це вимагається самим закладом чи умовами вступу.
 
Нагадаємо, у 2013 році Кабінет міністрів України відновив обов'язкові профілактичні медичні огляди учнів у навчальних закладах.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.