Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Ігор Коломойський

detector.media

Понеділок, 27 листопада 2023, 11:06

Виторг компанії Коломойського, якій належить Дрогобицький НПЗ, торік зріс у 7 разів

Ігор Коломойський

Дрогобицький нафтопереробний завод Ігоря Коломойського увійшов у перелік найбільших паливних компаній України.

Про це повідомляє Forbes.

Видання Forbes склало рейтинг 20 найбільших паливних компаній України, які вийшли переможцем із паливної кризи та змогло заробити на рекордних цінах на газ.

У цьому рейтингу на 14 місці опинилась компанія "НПК-Галичина", яка з 2020 року належить Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову. Виторг компанії склав 5,9 млрд грн та зріс у 7 разів.

Зокрема, у 2022 році виторг компанії склав 5,9 млрд грн та зріс у 7 разів. У компанії працює 481 людина.

"Рекордне, як для галузі, зростання виторгу не пов'язане з тим, що менеджерам Коломойського вдалося запустити Дрогобицький НПЗ. Компанія входить до складу неформальної групи "Приват" і взяла на себе частину трейдингових операцій. А саме налагодила імпорт пального для заправок з групи "Приват".

Націоналізована у 2022 році "Укрнафта" намагається через суд стягнути з "НПК-Галичина" понад 9 млрд грн за поставлені нафтопродукти. Також компанія фігурує у кримінальному провадженні щодо виведення грошей з ПриватБанку" – наголосили у Forbes.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.