Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Дрогобицький педагогічний університет

wikipedia.org

Понеділок, 27 листопада 2023, 14:54

Дрогобицький педагогічний університет втратив два мільйони через фінансові порушення

Дрогобицький педагогічний університет

Аудитори виявили у Дрогобицькому педагогічному університеті низку фінансових втрат на майже два мільйони гривень.

Про це повідомила пресслужба Західного офісу Державної аудиторської служби України.

Держаудитслужба провела ревізію фінансово-господарської діяльності Дрогобицького державного педагогічного університету ім. Івана Франка з липня 2020 року по серпень 2023 року та виявила незаконні втрати на 2 млн грн. 

Зокрема, аудитори виявили помилки при нарахуванні та сплаті єдиного внеску у фонд оплати праці та недотримання законодавства з питань оплати праці. У результаті це призвело до втрати понад 740 тис. грн бюджетних коштів.

Крім цього, понад третину мільйона гривень із загального фонду університетського бюджету було витрачено на оплату праці та нарахування, хоча ці видатки мали відбуватися за рахунок спецфонду. Також майже 300 тис. грн зайво виплачено підрядним організаціям за виконані ремонтно-будівельні роботи.

Аудитори скерували керівництву університету вимоги щодо усунення виявлених фінансових порушень, а надалі розслідування проводитимуть фахівці ГУ Національної поліції у Львівській області, яким передали матеріали ревізії.

Зазначимо, станом на сьогодні Дрогобицький державний педагогічний університет імені Івана Франка має 5 факультетів та готує учителів із понад 50 спеціальностей і спеціалізацій.

Раніше університет мав 9 факультетів. Серед факультетів, які припинили своє існування, – біологічний, філологічний та історичний, які мали поважні наукові й педагогічні традиції та висококваліфіковані наукові кадри. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.