Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

головна ялинка Львова

Середа, 29 листопада 2023, 15:07

Головну ялинку Львова прикрасять ілюмінацією й протитанковим їжаком

головна ялинка Львова

До 6 грудня у центрі Львова встановлять головну ялинку, яку прикрасять старою ілюмінацією й протитанковим їжаком.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Напередодні Дня святого Миколая на площі перед Львівським театром опери і балету розпочнуть встановлювати головну ялинку Львова.

Цьогоріч святкове дерево, висотою 14 метрів, як уже стало традицією, за винятком лише минулого року, коли ялинку місто отримало у Дрогобицькому лісництві, Львову подарували – цього разу це мешканець Білогорщі.

"Після довгих обговорень і роздумів ми вирішили, що у Львові цього року, як і минулого, не буде гучних святкувань, але в місті все ж встановлять традиційні атрибути різдвяних свят. Головна ялинка міста буде. Хоч вона й невисока, але дуже красива. Її нам подарував львів’янин пан Йосип Панас, за що ми йому дуже вдячні" – пояснила керівниця управління культури Львова Софія Ліщинська,.

Ялинку прикрасять світловою ілюмінацією, яку закупили ще у 2018 році, а на верхівку замість зірки повісять протитанкового "їжака", якого минулоріч зі старих трамвайних рейок зробили на ЛКП "Львівелектротранс".

У міськраді додали, що освітлення ялинки споживатиме 1 кВт на годину, а у випадку відключення електроенергії на проспекті Свободи, ялинку окремо підсвічувати не будуть.

Нагадаємо, минулого року головну ялинку Львова встановили 18 грудня й прикрасили старою ілюмінацією та протитанковим "їжаком". Дерево мало висоту 14 метрів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.