Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

головна ялинка Львова

city-adm.lviv.ua

Понеділок, 19 грудня 2022, 10:17

Садовий слюсар прикрасив головну ялинку Львова протитанковим їжаком

головна ялинка Львова

Вчора у Львові офіційно відкрили головну ялинку, яку прикрасили стилізованим протитанковим їжаком.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

У неділю, 18 грудня, на площі перед Львівським театром опери і балету офіційно відкрили головну ялинку Львова, яку розпочали встановлювати з 16 грудня.

Верхівку загальноміської новорічної ялинки у Львові прикрасили стилізованим протитанковим їжаком. Її виготовили 2 слюсарі та 1 зварювальник цеху механообробки вагоноремонтних майстерень "Львівелектротранс". Вага виробу – 1,3 кг, розмір – 1,2 м, матеріал – алюмінієвий тавр.

Висота ялинки – 14 метрів, її місту подарувало шкіряне підприємство "Свiтанок".

Крім цього, цьогоріч на ялинці зменшили кількість ілюмінації задля економії електроенергії. Освітлення дерева споживатиме 1 кВт на годину. Ялинка буде світитись лише з 17:00 до 22:00 год. У випадку відключення електроенергії на проспекті Свободи, ялинку окремо підсвічувати не будуть.

Також шопка цьогоріч стоятиме на площі Яворського (навпроти Гарнізонного храму), а не на Площі Ринок, як у попередні роки, а головний дідух міста замість площі Яворського поставлять на площі Музейній.

Різдвяного ярмарку у Львові цього року не буде.

Нагадаємо, минулого року головну ялинку Львова встановили 17 грудня й прикрасили старою ілюмінацією. Дерево мало висоту у 17 метрів. У бюджеті Львова на 2021 рік депутати заклали 500 тис. грн на встановлення двох новорічних ялинок на проспекті Свободи та на Сихові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.