Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

головна ялинка Львова

Середа, 8 грудня 2021, 12:43

17 грудня запалять головну ялинку Львова

головна ялинка Львова

У цьогорічному бюджеті закладено 500 тисяч гривень на встановлення двох новорічних ялинок у центрі Львова та на Сихові.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У п'ятницю, 17 грудня, на площі перед Львівським театром опери і балету офіційно відкриють головну ялинку Львова, яку розпочнуть встановлювати з 13 грудня.

Цьогоріч святкове дерево, висотою 17 метрів, як уже стало традицією, за винятком лише минулого року, коли ялинку місто отримало у Дрогобицькому лісництві, Львову подарували – цього разу це мешканець села Оброшине.

Зокрема, у 2019 році ялинку місто отримало безкоштовно від керівника науково-виробничої фірми "Дока", що на території заводу "Кінескоп", а у 2018 році дерево подарувала мешканка села Буда Яворівського району. У 2017 році ялинка також дісталася Львову безкоштовно. Її подарувала мешканка Брюхович, а лише на встановлення та прикрашення ялинки з бюджету виділили 100 тис грн. Натомість у 2016 році Львівська міськрада придбала новорічну ялинку за 100 тис грн в Дрогобицькому районі, неподалік від Східниці.

Крім цього цьогоріч розроблено нову концепцію оформлення міста до зимових свят із використанням традиційної прикраси – різдвяного "павука" та окремих його елементів – ромбів. 

Нагадаємо, минулого року головну ялинку Львова встановили 14 грудня й прикрасили старою ілюмінацією. Дерево мало висоту у 18 метрів. Встановлення двох новорічних ялинок у центрі Львова та на Сихові обійшлося у 300 тис грн нз бюджету-2020.

Натомість у бюджеті Львова на 2021 рік депутати заклали вже 500 тис грн на встановлення двох новорічних ялинок на проспекті Свободи та на Сихові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.