Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

головна ялинка Львова

city-adm.lviv.ua

Вівторок, 15 грудня 2020, 10:23

Головну ялинку Львова прикрасять минулорічною ілюмінацією

головна ялинка Львова

У цьогорічному бюджеті закладено 300 тис грн на встановлення двох новорічних ялинок у центрі Львова та на Сихові.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Вчора, 14 грудня, у центрі міста, на площі перед Оперним театром, встановили головну новорічну ялинку. Святкове дерево, висотою 18 метрів, місто отримало у Дрогобицькому лісництві, на відміну від попередніх років, коли головну ялинку дарували мешканці та підприємці.

Зокрема, минулоріч ялинку місто отримало безкоштовно від керівника науково-виробничої фірми "Дока", що на території заводу "Кінескоп", а у 2018 році ялинку місту подарувала мешканка села Буда Яворівського району. У 2017 році ялинка також дісталася Львову безкоштовно. Її подарувала мешканка Брюхович, а лише на встановлення та прикрашення ялинки з бюджету виділили 100 тис грн. Натомість у 2016 році Львівська міськрада придбала новорічну ялинку за 100 тис грн в Дрогобицькому районі, неподалік від Східниці.

Упродовж наступних днів ялинку прикрашатимуть, і вже 18 грудня о 18:00 год її урочисто "запалять".

"Прикрашати ялинку ми будемо в стилі попередніх років. Оскільки попередні 2 роки наша ялинка була визнана найкращою в Україні, ми залишаємо минулорічну ілюмінацію, яку ми й купляли з розрахунку на те, що вона буде використовуватись багато років. Засвічувати її ми будемо традиційно 18 грудня, проте цього року це відбуватиметься не так масово. Через карантинні обмеження кількість людей на заході буде обмеженою, проте всі охочі зможуть переглянути дійство онлайн о 18.00 год", – розповіла директорка департаменту розвитку міськради Наталія Бунда.

Також 24 грудня на Площі Ринок встановлять різдвяну шопку, а 6 січня виноситимуть Дідуха. У Новорічну ніч жодних заходів не планується, щоб не створювати великого скупчення людей.

Нагадаємо, у цьогорічному бюджеті депутати заклали 300 тис грн на встановлення двох новорічних ялинок у центрі Львова та на Сихові, що на 40 тис грн більше, ніж у 2019 році. 

Додамо, цьогоріч через карантинні заходи у місті змінили формат традиційного Різдвяного ярмарку та облаштували декілька локацій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.