Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

контрабанда

Фб Львівської митниці

Четвер, 30 листопада 2023, 11:38

На кордоні з Польщею під виглядом гуманітарки виявили контрабанду косметики

контрабанда

У "Смільниці" митники затримали водія Iveco, який перевозив  косметологічний вантаж на вартістю 3,1 мільйона гривень.

Про це повідомляє Львівська митниця на своїй сторінці у Фейсбуці.

У пункті пропуску "Смільниця – Кросьценко" митники зупинили водія авто Iveco, який намагався незаконно ввезти в Україну з Польщі косметичні засоби вартістю 3,1 мільйона гривень.

Водій, згідноз  товаросупровідних документів, переміщував гуманітарну допомогу – вживаний одяг та косметичні засоби. Товари, вагою 1825 кг та 350 кг, адресувалися одній із благодійних організацій Львівщини та акціонерному товариству у Києві.

"Під час перевірки законності переміщення вантажу зʼясувалось, що благочинна фундація дійсно очікувала на гуманітарну допомогу – вживаний одяг та косметику. Водночас, за інформацією від іноземних компаній-відправників та продавців вантажу, стало відомо, що заявлений товар – серум (косметологічний препарат з великою концентрацією біологічно активних речовин) переміщувався на митну територію України як зовнішньоекономічний вантаж, а не гуманітарна допомога" – йдеться у повідомленні. 

Вартість "косметики" становить 3 122 359,3 мільйона гривень.

За цим фактом митники склали адмінпротокол, відповідно до ч. 1 ст. 483 (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) МКУ. Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100% вартості товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.