Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

комісія

loda.gov.ua

П'ятниця, 1 грудня 2023, 09:22

Львівська облрада планує передати 18 ПТУ з державної у спільну власність громад області

комісія

Таке рішення схвалила профільна комісія облради, його повинні затвердити на сесії Львівської обласної ради.    

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Вчора, 30 листопада, постійна депутатська комісія Львівської обласної ради з питань освіти, науки та інновацій одноголосно проголосувала за проєкт рішення Львівської обласної ради про передачу з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Львівської області цілісних майнових комплексів 18 державних закладів професійної (професійно-технічної) освіти (перелік закладів нижче). Тобто, власником зазначених комплексів буде Львівська обласна рада. 

"Це дозволить покращувати матеріально-технічну базу та підтримувати розвиток закладів освіти на місці, адже місцева влада безпосередньо зможе бути залучена у процес їхньої діяльності. Також таке рішення дозволить оперативніше реагувати на потреби ринку праці у регіоні, готувати у закладах фахівців найбільш затребуваних спеціальностей. Професійно-технічна освіта в умовах війни має стратегічне значення" –  пояснив депутатської комісії ЛОР начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Зазначимо, що депутатська комісія схвалила саме проєкт рішення, який розглянуть депутати ЛОР на найближчій сесії. Остаточне рішення щодо передачі прийматимуть депутати на сесії Львівської обласної ради.

Процес передачі обумовлений реформою професійної освіти в Україні та реформою децентралізації, що передбачає збільшення повноважень місцевої влади. Процес передачі повинен завершитися до 2024 року включно.

"На Львівщині є 47 закладів профтехосвіти державної власності, які підлягають передачі в управління Львівської обласної ради. По перших 18-ти департамент освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації підготував усю необхідну документацію і власне зараз щодо них питання виноситься на сесію. Попередньо документація по цих закладах пройшла погодження у Кабінеті Міністрів" – додав Максим Козицький.

Також триває підготовка документів ще по 14 закладах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.