Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

хабар

dbr.gov.ua

П'ятниця, 1 грудня 2023, 15:37

Львівський митник за хабарі організував оформлення вантажів як гуманітарки

хабар

Посадовець Львівської митниці отримував хабарі від підприємців за оформлення товарів, що ввозять в Україну, під виглядом гуманітарної допомоги.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань на своїй сторінці у Фейсбуці.

Працівники ДБР викрили посадовця Львівської митниці, який систематично вимагав хабарі за організацію "пришвидшеної" процедури оформлення вантажів під виглядом гуманітарної допомоги.

"У травні поточного року він повідомив представнику комерційної структури про можливість сприяння у швидкому оформленні товарів під виглядом "гуманітарної допомоги" без сплати обов’язкових митних платежів. Розмір неправомірної винагороди митник визначав у "плаваючих" відсотках від загальної вартості вантажу.

Комерсант не "пристав на пропозицію" та звернувся до ДБР із відповідною заявою. Слідчі Бюро, у межах розпочатого кримінального провадження, задокументували декілька зустрічей у ході яких посадовець роз’ясняв бізнесмену механізм ухилення від сплати митних платежів" – йдеться у повідомленні.

У ДБР зазначили, що у серпні цього року митник одержав 22 тисячі доларів хабаря за безперешкодний пропуск на територію України товарів під виглядом гуманітарної допомоги без сплати митних платежів.

Його затримали після отримання чергового хабаря у 16,3 тисячі доларів та повідомили про підозру за ч. ч. 3, 4 ст. 368 ККУ (прохання службовою особою надати неправомірну вигоду та одержання службовою особою неправомірної вигоди в особливо великому розмірі).

Наразі тривають невідкладні слідчі дії та вживаються заходи для встановлення інших можливих співучасників оборудки. 

Додамо, у вересні СБУ викрила митників поста "Смільниця", які вимагали хабарі за перевезення товарів для ЗСУ.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.