Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Львівський палац мистецтв

lvivpalace.art

Понеділок, 4 грудня 2023, 11:23

У Львові відкрили виставку світлин Українська медицина воєн

Львівський палац мистецтв

У Фотомузеї Львівського палацу мистецтв стартувала виставка світлин "Українська медицина воєн".

Про це повідомляє Львівський палац мистецтв на своїй сторінці у Фейсбуці.

У п'ятницю, 1 грудня, у фотомузеї Львівського палацу мистецтв відкрили виставку світлин "Українська медицина воєн", де відвідувачі змогли оглянути світлини з Першої світової війни, від коли почала формуватися українська медицина, другої світової війни та військового вторгнення Росії в Україну, які висвітлюють медицину на війні та її розвиток. 

З огляду виставки зрозуміло, в яких умовах працювали медики в минулому, як працюють сьогодні і як розвинулася сучасна медицина загалом, зокрема хірургія.

Відкриваючи виставку, директор Львівського Фотомузею Роман Метельський ознайомив присутніх з історією виникнення світлин у медицині та наголосив на історичному значенні фотографій. Одним із перших підтримав ідею створення виставки Тарас Лисак – директор Медичного Центру NOVO. 

"Росіяни добре вміють витирати історію. А наше незнання історії й привело до великих втрат. Там, за забором, є інше життя. Інші поняття честі, відваги, перемоги над собою. Важко дивитися, коли людям 25 і 50, і коли вони надзвичайними зусиллями роблять все, щоб повернутися у соціум. Є люди, які закриваються і не хочуть повертатися, є люди, які просто не сприймають цей світ. І коли ти виходиш із-за того забору, треба це все якось пережити і зрозуміти це навколишнє життя, нас всіх. І це дуже складно. Тому я хотів би, щоб люди побачили, що робиться за тим забором і, щоб вони побачили яким чином відбувається рятування тих людей. І як ми починали цю війну" – розповів полковник та керівник апарату Львівської ОВА Тарас Грень.

Також він продемонстрував ряд соціальних відеороликів про захисників, які після важкого поранення своїми надзусиллями знову повернулися у соціум.

За активну співпрацю із Львівським палацом мистецтв генеральний директор Юрій Візняк вручив Тарасу Греню подяку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.