Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Екологія

umma.ua

Вівторок, 12 березня 2013, 20:36

Держуправління ОНПС переконане у необхідності легалізації поводження із медичними відходами на Львівщині

СЬогодні, 12 березня, працівники сектору екологічної безпеки Держуправління ОНПС в Львівській області провели Круглий стіл із представниками медичних закладів Львівської області щодо дотримання вимог законодавства в питанні утворення, зберігання та утилізації медичних відходів (в т. ч. небезпечних та медико-біологічних (людські органи).

Про це Варіанти повідомила прес-служба Держуправління ОНПС у Львівській області.

Головним завданням спеціалістів Держуправління було донесення повної інформації щодо здійснення необхідних етапів у процесі безпечного поводження з медичними відходами й  відповідному оформленні документів для отримання лімітів і дозволів. 

"Ліміти на утворення та розміщення відходів на 2013 рік, зокрема медичних, в Держуправління  подали і отримали лише 44 заклади охорони здоров’я, а інші здійснюють безлімітне (безконтрольне) розміщення відходів, що є порушенням ст. 32 та ст. 42 Закону України «Про відходи» та тягне за собою цивільну, адміністративну або кримінальну відповідальність. Адже медичні відходи є чинниками прямого і опосередкованого ризику забруднення навколишнього природного середовища, виникнення інфекційних та неінфекційних захворювань населення, тому ці відходи зараховані до небезпечних", - повідомляють у Держуправлінні.

За словами спеціалістів, спостерігається багато випадків, коли небезпечні медичні відходи змішуються з твердими побутовими відходами та потрапляють на полігони й несанкціоновані сміттєзвалища. Це може привести до ризику поширення туберкульозу, зараження дорослих і дітей вірусами гепатиту В і С, мікроорганізмами різних хвороб, іншими вірусними інфекціями  та зараження природного середовища. 

Лімітне поводження із медичними та медико-біологічними відходами сприяє убезпеченню населення області від негативних наслідків потрапляння цих відходів у місця, де може відбутись їх контакт із природними чинниками (грунтами, водами), оскільки дозвільна система зобов'язує керівників медустанов відповідально й в межах відповідних норм утворювати, зберігати та утилізувати медичні та медико-біологічні відходи. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.