Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

лікарня

П'ятниця, 8 грудня 2023, 13:20

В Україні створять стратегічний запас ліків на випадок надзвичайних ситуацій

лікарня

У рамках пакетів медгарантій в Україні запроваджено контактування 193 медзакладів.  

Про це повідомило Міністерство охорони здоров'я України на своїй сторінці у Facebook.
 
Україна разом із європейськими партнерами розбудовують спроможну систему реагування на надзвичайні стани. У рамках пакетів медгарантій в Україні запроваджено контактування 193 медзакладів, які потенційно будуть надавати допомогу за надзвичайних ситуацій будь-якого походження.
 
Також у ПМГ включено забезпечення цих закладів переліком першочергово необхідних лікарських засобів.
 
"Єврокомісією було напрацьовано орієнтовний табель та перелік лікарських засобів і медичних виробів на випадок надзвичайного стану. Ми звертаємось до колег із Єврокомісії щодо можливості опрацювати цей список для реалізації положень, визначених табелями схвалених Єврокомісією в нашій країні " –пояснив перший заступник міністра охорони здоров’я Сергій Дубров.
 
Сторони обговорили розвиток та підтримку програми медичної евакуації постраждалих українців до клінік Європи. Також Єврокомісія підтвердила готовність надати підтримку щодо створення єдиного регуляторного органу у сфері лікарських засобів.
 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.