Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

пошкоджений будинок

Понеділок, 11 грудня 2023, 12:25

Українці зможуть отримати гроші на капітальний ремонт житла, яке постраждало під час війни

пошкоджений будинок

Йдеться про 500 тисяч гривень для відновлення приватного будинку та 350 тисяч гривень для квартири.

Про це повідомило Міністерство цифрової трансформації України на соїй сторінці у Facebook.

Тепер українці, чия домівка постраждала від російської агресії, зможуть отримати збільшену допомогу на капітальний ремонт.

На першому етапі програми виплати одержували українці, житло яких потребувало невеликого ремонту. Максимальна сума допомоги становила 200 тисяч гривень. Виплати на цьому етапі отримали 26,5 тисяч українських родин. Вони вже зараз використовують ці кошти для відновлення своїх домівок. Середня сума компенсації становить 77 тисяч гривень. 

"Тепер кошти отримуватимуть громадяни, чиє житло постраждало суттєвіше й потребує капітального ремонту. Максимальна сума компенсації на цьому етапі: 350 тисяч гривень для відновлення квартири та 500 тисяч гривень для відновлення приватного будинку" – йдеться у повідомленні.

Кошти надходитимуть у 2 етапи: 1-й етап – 70%, на ці кошти зможуть зробити основні ремонтні роботи, необхідні для відновлення домівки. Після цього потрібно подати повідомлення про завершення проміжних ремонтних робіт. Його перевірить комісія місцевої ради і внесе відомості в Реєстр пошкодженого та знищеного майна. Після цього надійде другий транш на 30%, який можна витратити для завершення ремонту.
 
 
Вже погоджено 2 768 заяв на суму першого траншу в 665 645 544,6 грн

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.