Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

дитячий мадйанчик

Вівторок, 12 грудня 2023, 12:56

Львівські депутати розглядатимуть можливість встановлення модульних садочків у Львові

дитячий мадйанчик

Модульні садочки хочуть встановлювати у районах на околицях Львова, де є критична ситуація з кількістю місць для дітей.

Про це сьогодні, 12 грудня, під час засідання комісії законностідепутатської діяльностісвободи слова та безпеки Львівської міськради повідомила депутатка фракції Європейська Солідарність Олена Пелех.

За її словами, у центральній частині міста ситуація з садочками не є критичною, а от у районах на околицях Львова та приєднаних громадах є велика нехватка місць у дитячих садочках. Йдеться про Брюховичі, Рудно, Рясне, Винники та Тракт Глиняньский.

"Модульні садочки розраховані на 50 років. Вони встановляються зі всім, тобто привозять все готове, монтують, втсановляють ліжечка і все інше. Я вважаю, що на сьогоднішній день, враховуючи ситуацію, щоб не починати великі капітальні будівництва, такі модульні садочки є можливістю покращити всі умови для наших діток" – пояснила Олена Пелех.

Кількість місць у садочках разраховують за потребри до кожного району, в них можна розмістити як 50, так і 150 дітей. 

"Наприклад, якщо брати Брюховицький садок, в нас є велика територія, де є можливість встановити модульнйи садок на тій самій території та інфраструктурі. У Винниках також є садочок, де можна таке встановити. Треба починати з уже діючих комунальних підприємств, не шукати виділення нової земельної ділянки"  – додала Олена Пелех.

В Україні вже встановили два такі модульні садочки у Київській та Полтавській областях.

Відповідну ухвалу депутати розглядатимуть на сесії Львівської міськради, яка відбудеться у четвер, 14 грудня. 

Нагадаємо, 28 листопада на сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали, якою пропонують затвердити програму встановлення модульних комунальних закладів дошкільної освіти (садків) для дітей Львівської міської територіальної громади на 2024-2026 роки.

Ініціаторами програми є депутати міськради Петро Адамик та Олена Пелех.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.