Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

садочок у Львові

Четвер, 30 листопада 2023, 12:35

У Львові хочуть встановлювати модульні садочки для дітей переселенців

садочок у Львові

У міськраді напрацювали проєкт ухвали, якою планують встановлення модульних садків у межах вже наявних закладів дошкільної освіти Львова.

Про це йдеться у проєкті ухвали, що опублікована на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 28 листопада 2023 року.

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали, якою пропонують затвердити програму встановлення модульних комунальних закладів дошкільної освіти (садків) для дітей Львівської міської територіальної громади на 2024-2026 роки. Ініціаторами програми є депутати міськради Петро Адамик та Олена Пелех.

Згідно з документом, загальна кількість внутрішньо переміщених осіб у Львові перевищує 150 тисяч. Через це виникає нестача місць у закладах дошкільної освіти Львівської міської територіальної громади.

Тому у межах програми пропонують встановлення модульних садків у межах вже наявних закладів дошкільної освіти Львова або виділення земельних ділянок, на яких їх можна розмістити. Основна мета це забезпечення достатньої кількості місць для дітей у модульних комунальних закладах дошкільної освіти, а також збільшення робочих місць та забезпечення можливості працевлаштування батьків. 

"За допомогою каркасних конструкцій в стислі терміни можна побудувати зручне, екологічно чисте приміщення, де діти зможуть розвивати соціальні навички. При цьому ціна на матеріали модульних дитячих садків значно нижча капітального будівництва, але не поступається йому за якістю" – йдеться у пояснювальній записці.

У сучасних модульних садках передбачено спальні для дітей, роздягальні, приміщення для занять, санвузли, їдальні, приміщення для медогляду та генератори.

Фінансування Програми здійснюється за кошти бюджету Львівської міської територіальної громади та інші джерела фінансування, не заборонені законодавством України.

Скільки передбачено модульних садків та додаткових місць для дітей у програмі не вказано.

Нагдаємо, у Львові облаштували чотири модульні містечка для переселенців. Перше модульне містечко розмістили на вул. Уласа Самчука, 22, що поблизу Стрийського парку, друге на 120 будинків облаштували на вул. Пулюя. Третє модульне містечко облаштували на Сихові, тут розмістили 350 переселенців. На проспекті Червоної Калини облаштували четверте модульне містечко для переселенців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.