Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Матеуш Моравецький

Фб консульства Польщі у Львові

Вівторок, 19 квітня 2022, 14:57

Польський прем'єр Моравецький відкрив модульне містечко у Львові

Матеуш Моравецький

Матеуш Моравецький приїхав на відкриття першого модульного містечка для переселенців у Львові, облаштованого за підтримки Польщі.

Про це повідомляє Генеральне консульство Республіки Польща у Львові на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 19 квітня, на відкриття першого модульного містечка для вимушених переселенців, що облаштували з ініціативи польського уряду, до Львова приїхав прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

За словами Моравецького, загалом польський уряд планує побудувати в Україні житлові комплекси для 20 000 внутрішньо переміщених осіб.

"Внаслідок російської агресії проти України 10 мільйонів людей були змушені залишити свої домівки. Понад 2 мільйони прийняла Польща, але потреби є набагато більші.

У межах польсько-української співпраці у Стрийському парку у Львові створили спеціальне контейнерне містечко для внутрішньо переміщених осіб, де вони знайдуть тимчасовий прихисток. Ця ідея виникла деякий час тому в президента Анджея Дуди під час зустрічей Ради національної безпеки, і я радий, що її було реалізовано так успішно.

У співпраці з Україною, Польща робить все можливе для захисту українських дітей та жінок у таких містечках, як це та інші, які будуть збудовані в цьому" – наголосив Матеуш Моравецький.

Додамо, що 24 березня виконком Львівської міської ради прийняв рішення про будівництво нового житла для переселенців, у місті заявили, що виділять земельні ділянки для будівництва нового житла.

Перше модульне містечко на вул. Уласа Самчука, 22, що поблизу Стрийського парку, розпочали зводити ще 7 квітня. Ще одне тимчасове містечко для вагітних жінок-переселенок облаштують на вул. Тракт Глинянський.

А на вул. Пулюя зведуть містечко для переселенців на 120 будинків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.