Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

модульні будинки для переселенців

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 8 квітня 2022, 10:13

У Львові облаштовують містечко для вагітних

модульні будинки для переселенців

На вул. Тракт Глинянський зведуть окреме тимчасове містечко для вагітних жінок-переселенок.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

У місті на вул. Тракт Глинянський планують збудувати окреме модульне містечко для вагітних жінок, які евакуювалися з небезпечних місць. Це будуть дерев’яні будиночки хостельного типу, адаптовані для потреб сім'ї.

"У містечку зможе проживати до 160 людей. Тут буде передбачено окреме місце для візочків, для приготування їжі тощо. І локація спокійна, і недалеко до центру" – зазначив міський голова Андрій Садовий.

Станом на зараз у місті проживають 209 жінок, які очікують на народження дитини та рятуються від війни. За останні 40 днів у Львові народилося майже 200 діток вимушено переміщених українок.

Нагадаємо, вчора у Стрийському парку розпочали зводити перше модульне містечко. У 88 будиночках, які облаштують до кінця цього тижня.

Додамо, 24 березня виконком Львівської міської ради прийняв рішення про будівництво нового житла для переселенців, у місті виділять земельні ділянки для будівництва нового житла.

Крім цього, Андрій Садовий вважає, що у Львові на постійне проживання  після завершення війни залишаться 50 тисяч переселенців.

Раніше українська студія дизайну Balbek Bureau вже розробила проєкт модульного містечка для переселенців.

Також вагонобудівне підприємство ДМЗ "Карпати" заявило, що розглядає можливість виготовлення модульних будинків для переселенців на території західних областей України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.