Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

переселенці

uz.gov.ua

П'ятниця, 1 квітня 2022, 11:27

У Львові після війни залишаться 50 тисяч переселенців

переселенці

Андрій Садовий вважає, що у Львові на постійне проживання залишаться 50 тисяч переселенців.

Про це повідомив міський голова Львов Андрій Садовий польському виданню Wiadomosci.

У Львові, за словами Андрій Садового, після завершення війни із Росією можуть залишитися на постійне проживання близько 50 тисяч переселенців, тому міська влада вже думає над будівництвом для них нового житла.

"Ми прогнозуємо, що після війни у ​​Львові залишиться 50 тисяч людей, біженців, а 150 тисяч повернуться додому. Ми вже думаємо про нові умови. Ми повинні будувати нові квартири" – наголосив Садовий.

Він підрахував, що у місті мають збудувати орієнтовно мільйон квадратних метрів житла.

"Ми повинні модернізувати нашу систему. Україні потрібні люди для відбудови країни" – додав Садовий.

За його словами, місць для переселенців у готелях та хостелах  Львова більше немає, тому людей розселюють у школах, театрах та спортивних залах, які переобладнали під ці потреби.

Нагадаємо, 30 березня голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомляв, що на Львівщині зареєстрували 262 тисячі переселенців, а пізніше заявив про 500 тисяч осіб.

Натомість 9 березня Садовий порахував, що за два тижні війни Львів прийняв майже 200 тисяч переселенців. У місті виділять земельні ділянки для будівництва нового житла, а також Львові створили Центр підтримки, який збирає запити для працевлаштування переселенців.

За даними Укрзалізниці, станом на 28 березня, з початку російського вторгнення швидкісними поїздами з областей, де тривають бойові дії, до Львова евакуювали 158 тисяч переселенців, які або оселилися на території Львівщини або виїхали до країн Євросоюзу.

Додамо, що на "Арені Львів" працює контактний центр, який приймає людей, що прибувають з залізничного вокзалу, приїжджають автобусами та приватним транспортом. Там вони отримують направлення на поселення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.