Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

модульні будинки для переселенців

Фб Садового

Четвер, 7 квітня 2022, 14:38

На Уласа Самчука облаштовують містечко для переселенців

модульні будинки для переселенців

У Львові поблизу Стрийського парку розпочали облаштовувати перше модульне містечко для переселенців.

Про це повідомляє міський голова Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 7 квітня, на вул. Уласа Самчука, 22, що поблизу Стрийського парку, у Львові розпочали облаштовувати тимчасове житло для вимушено переміщених українців.

"Сьогодні починаємо облаштовувати перше контейнерне містечко для тимчасово перебування українців, які змушені евакуюватись із гарячих точок" – написав Садовий.

За його словами, всього зведуть 88 житлових будиночків, а загалом планують забезпечити проживання  тисячі осіб. Усі роботи планують завершити до кінця цього тижня.

Проживати на території цього містечка будуть студенти та працівники університетів з інших областей України, які евакуюються на територію Львівської області.

"В одному будиночку можуть жити 2-4 людини. Всередині є все необхідне – меблі, світло, тепло. Санвузли та їдальня розташовані на території містечка. Дякуємо за цю важливу допомогу уряду Республіки Польща" – написав Садовий.

Він додав, що ці будинки – подарунок місту від Польщі. Загалом на території Львівської області планують розмістити декілька таких містечок.

Нагадаємо, 24 березня виконком Львівської міської ради прийняв рішення про будівництво нового житла для переселенців, у місті виділять земельні ділянки для будівництва нового житла.

Крім цього, Андрій Садовий вважає, що у Львові на постійне проживання  після завершення війни залишаться 50 тисяч переселенців.

Раніше українська студія дизайну Balbek Bureau вже розробила проєкт модульного містечка для переселенців.

Також вагонобудівне підприємство ДМЗ "Карпати" заявило, що розглядає можливість виготовлення модульних будинків для переселенців на території західних областей України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.