Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

модульне містечко на Сихові

city-adm.lviv.ua

Понеділок, 28 листопада 2022, 16:34

Четверте модульне містечко для переселенців на Сихові матиме приватні санвузли

модульне містечко на Сихові

На проспекті Червоної Калини облаштовують четверте модульне містечко для переселенців.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

На проспекті Червоної Калини, 72А у Сихівському районі Львова триває облаштування нового, четвертого, модульного містечка для переселенців, яке адаптують для зими.

За словами в.о. директора департаменту містобудування Львівської міськради Тараса Кубая, передбачається, що тут мешкатимуть 1100 людей й станом на сьогодні Львів вже отримав орієнтовно 30-40% модулів цього містечка від польського уряду.

"Четверте модульне містечко у Львові облаштовується під зимовий період та є комфортнішим за ті три, які облаштували раніше. У ньому мешканцям більше не доведеться переходити вулицю, аби потрапити у санвузли чи на кухню. У кожному будиночку буде радіатор, крім того, радіаторами будуть обладнані коридори та санвузли. Підприємство, що обслуговуватиме містечко, забезпечить генератори, аби, у випадку відключення світла, була достатня кількість тепла для комфортного проживання мешканців" – наголосив Тарас Кубай.

Сюди планують переселити мешканців з інших трьох модульних містечок Львова.

Нагадаємо, ще у серпні в Львівській міськраді повідомили, що всі модульні містечка Львова перебудують під час підготовки до зими. Також раніше заявляли, що на Сихові збудують 8 двоповерхових будиночків, адаптованих для проживання взимку.

Перше модульне містечко розмістили на вул. Уласа Самчука, 22, що поблизу Стрийського парку, друге на 120 будинків облаштували на вул. Пулюя. Третє модульне містечко облаштували на Сихові, тут розмістили 350 переселенців.

Додамо, згідно з результатами опитування, яке провела комунальна установа Інститут міста, більш ніж половина переселенців, що проживають у Львові, хотіли б жити у місцевих багатоповерхівках.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.