Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

модульне містечко на Сихові

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 16 вересня 2022, 11:25

На Сихові для мешканців модульного містечка облаштують нові будиночки

модульне містечко на Сихові

Тут збудують 8 двоповерхових будиночків, адаптованих для проживання взимку.

Про це повідомила пресслужба Львіської міської ради.

На проспекті Червоної Калини, 72А, поблизу модульного містечка "Маріяполіс", збудують 8 двоповерхових будиночків, адаптованих для проживання взимку. 

Натомість містечко у Стрийському парку демонтують, а інші – законсервують на зиму.

Як пояснив заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач, теперішні контейнерні будинки для переселенців мають опалення, однак, незручності полягають у тому, що душові, санвузли та їдальні розміщені в окремих приміщеннях. А у новому зимовому містечку вони будуть в одному приміщенні.

"У літній період люди були задоволені проживанням. Теперішні будиночки мають опалення, і мешканці вже можуть вмикати електричні батареї у своїх кімнатах. Але взимку там буде не дуже комфортно, адже, щоб скористатися туалетом чи душем, людям треба виходити на вулицю. Тому ми вирішили переобладнати містечка таким чином, щоб в одному приміщенні були і житлові кімнати, і харчоблок, і душові та туалети" – наголосив Любомир Зубач.

За його словами, для облаштування нового містечка польський уряд передасть Львову додаткові модульні контейнери. Також використають контейнери зі Стрийського парку.

У новому модульному містечку буде 300 запасних місць і загалом тут зможе проживати 1300 людей. Зараз у модульному житлі у Львові мешкає близько 1 тисяч вимушено переміщених українців. 

Нагадаємо, у серпні в міськраді повідомили, що всі модульні містечка Львова перебудують під час підготовки до зими.

Додамо, перше модульне містечко розмістили на вул. Уласа Самчука, 22, що поблизу Стрийського парку, друге на 120 будинків облаштували на вул. Пулюя. Третє модульне містечко облаштували на Сихові, тут розмістили 350 переселенців.

Також ще 24 березня виконком Львівської міської ради прийняв рішення про будівництво нового житла для переселенців, у місті заявили, що виділять земельні ділянки для будівництва нового житла.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.