Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Фб А. Садового

Середа, 17 серпня 2022, 14:48

Садовий забере модульне містечко зі Стрийського парку

Андрій Садовий

Всі модульні містечка Львова перебудують під час підготовки до зими.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий в інтерв'ю Укрінформ. 

Модульні містечка для переселенців, які знаходяться на вул. Уласа Самчука, 22, що поблизу Стрийського парку, на вул. Пулюя та на проспекті Червоної Калини, 72А планують перебудувати, готуючись до зими.

"Ми перемістимо локацію зі Стрийського парку і розширимо можливості проживання на Сихові та на вулиці Пулюя. Також ми з нашими польськими партнерами переобладнуємо ці будиночки, щоб вони могли функціонувати і взимку" – заявив Андрій Садовий.

За його словами, для тих переселенців, які планують залишитися жити у Львові, місто будуватиме житлові будинки.

"Ми як місто зараз вибудували житло для вагітних "Незламні матусі", і це містечко працює, і не лише для жінок при надії, а вже днями приїхала пані, яка народила, і зараз живе там із немовлям. І це правильно, бо вагітні не можуть чекати, поки закінчиться війна.

Ми сьогодні працюємо над тим, щоби шукати кошти і будувати житло швидко. Наприклад, оці два будинки для вагітних ми збудували за три місяці. Зараз є технології, як будували 5-6-поверхові будинки за 4-6 місяців. Ми працюємо з нашими колегами, щоб зробити можливим таке будівництво у Львові. І тут дуже добра новина – уряд затвердив постанову, яка передбачає можливість іпотечного кредитування для будівництва житла. Якщо ця постанова запрацює, а мова йде про зовсім невеликий відсоток на 20 років. І оця іпотечна програма – це шанс. Бо виділяти ділянки – не вихід, нам допоможуть з інфраструктурою, окей, ми це зробимо, але базово потрібно запустити отой маховик будівництва, щоб люди за короткий термін мали нормальне житло" – наголосив Садовий.

Він додав, що загалом через Львів за час повномасштабної війни пройшло 5 мільйонів людей, а станом на зараз у місті залишилися проживати 150 тисяч переселенців.

"Це велике навантаження на інфраструктуру, але це наш обов’язок, бо це ж наші – рідні. Орієнтовно 50 тисяч готові лишатися тут на постійне місце проживання, просто через те, що їм нікуди їхати. А 50 тисяч людей – це орієнтовно, 1 мільйон метрів квадратних площі, а це умовно 800 млн євро, які треба знайти" – пояснив Садовий.

Нагадаємо, перше модульне містечко розмістили на вул. Уласа Самчука, 22, що поблизу Стрийського парку, друге на 120 будинків облаштували на вул. Пулюя. Третє модульне містечко облаштували на Сихові, тут розмістили 350 переселенців.

Додамо, що 24 березня виконком Львівської міської ради прийняв рішення про будівництво нового житла для переселенців, у місті заявили, що виділять земельні ділянки для будівництва нового житла.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.