Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

модульне містечко на Сихові

city-adm.lviv.ua

Четвер, 19 травня 2022, 16:55

У модульному містечку на Сихові оселилося 300 переселенців

модульне містечко на Сихові

На Сихові відкрили третє модульне містечко для переселенців на 94 будинків.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Сьогодні, 19 травня, на проспекті Червоної Калини, 72А, що у Сихівському районі Львова, офіційно відкрили третє модульне містечко для переселенців, яке складається з 94 будинків, що місто отримало від Польщі, і у якому вже мешкає майже 300 осіб із Маріуполя, Луганська, Краматорська, Херсона та інших зон активних бойових дій.

Як наголосили у міськраді, модульне містечко на Сихові є найбільшим із трьох, що вже є у Львові. Земельна ділянка, де розташували тимчасове містечко, належить Згромадженню Отців Салезіян Св. Івана Боско, УГКЦ. 

У містечку облаштували спортивний та дитячий майданчики, мобільну кухню для приготування їжі.

"Ми допомагатимемо з харчуванням, адже маємо можливість довозити та харчувати тут людей, завдяки кухні, переданій нашим Згромадженням з Європи. Також є момент духовної опіки для людей. Будемо спілкуватись із людьми – нашим завданням буде їх вислухати. Готуємо також цікаві активності для дітей, які мешкатимуть у містечку" – зазначив о. Андрій Боднар.

Нагадаємо, перше модульне містечко розмістили на вул. Уласа Самчука, 22, що поблизу Стрийського парку, друге на 120 будинків облаштували на вул. Пулюя. Тоді ж стало відомо, що третє модульне містечко облаштують на Сихові й воно зможе розмістити 350 переселенців.

Також у мерії заявляли, що для вагітних жінок-переселенок облаштують окреме містечко на вул. Тракт Глинянський. На початку травня тут стартували роботи із встановлення будиночків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.